عده ای از نمایندگان معتقد بودند گزارش تخلف برادر روحانی قرائت نشود، دستکاری در بعضی مصوبات مجلس!
به گزارش وبلاگ وبکو، نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی گفت که بعضی از نمایندگان مجلس قصد داشتند که گزارش تخلف تحصیلی برادر روحانی در بهارستان قرائت نشود.
محمد جواد ابطحی در مصاحبه با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری وبلاگ وبکو، با اشاره به اعتراض های برخی نمایندگان مبنی بر دستکاری شدن مصوبات و گزارش های مجلس اظهار کرد: در گزارش تخلفات تحصیلی برادر رئیس جمهور عده ای معتقد بودند که گزارش تند است و نباید قرائت شود، اما اصرار کردیم تا این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز گفت: نام برخی اشخاص را از گزارش کم کردند و جوهره کار را ضعیف کردند که گزارشی شود تا برخی ها زیر تیلغ دستگاه قضا قرار نگیرند.
نماینده مردم خمینی شهر اضافه نمود: آقای پزشکیان اجازه نداد گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز پس از قرائت برای ارسال به قوه قضائیه به رأی نمایندگان گذاشته شود. این اتفاق با تذکرات مستمر نمایندگان روبرو شد که بعد آقای لاریجانی آمد و این کار را انجام داد و گزارش با نظر قاطع نمایندگان به قوه قضائیه رفت.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه گزارش های تخلف دستگاه های اجرایی که در مجلس تهیه می شود، باید به قوه قضائیه برود اما برخی سعی دارند این موضوع اتفاق نیفتد، اظهار داشت: در بودجه 99 هم چنین مسئله ای وجود داشت. وقتی مصوب کردیم که حقوق ها چه مستمر و چه غیرمستمر را در سامانه شفاف سازی بگذارند تا همه بتوانند ببینند که اشخاص چقدر حقوق مستمر و غیرمستمر دریافت نموده اند، کلمه غیرمستمر را از مصوبات بودجه حذف کردند.
وی اضافه نمود: این یعنی حقوق رسمی اشخاص در سامانه ثبت می شود، اما دریافت های غیرمستمر که تحت عناوین مختلف صورت می گیرد، در سامانه ثبت نمی شود که این راه را برای دریافت حقوق های نجومی باز می نماید.
ابطحی درباره اینکه چه کسانی بیشترین تخلفات را در خصوص مصوبات مجلس انجام می دهند، اظهار کرد: این موضوع را متوجه رؤسای کمیسیون ها، رئیس کمیسیون تلفیق و هیئت رئیسه می دانم. برخی گزارش ها پس از ارائه به هیئت رئیسه به کمیسیون باز می شود و رقیق می شود.
نماینده مردم خمینی شهر با اشاره به اینکه گاه زمانی که رأی نمایندگان در خصوص مطلبی گرفته شد این اتفاق می افتد، گفت: متأسفانه این موضوع مختص دوره دهم مجلس نیست؛ در دوره های قبل هم این روال وجود داشته است.
وی اعلام کرد: در مجلس هشتم در یکی از بودجه های سنواتی چنین اتفاقی افتاد که شبانه بدون اینکه رأی گیری در مجلس انجام شود، تغییراتی در ردیف بودجه انجام شد که آن را به اطلاع روزنامه ها رساندیم.
ابطحی درباره راهکارهای مقابله با چنین روندی در مجلس اظهار داشت: اداره قوانین مجلس باید از افراد قوی، وارد و آگاه تشکیل شود تا این موارد را آنالیز و بلافاصله اعلام نمایند.
وی اضافه نمود: البته اکنون طبق آیین نامه این موارد به هیئت رئیسه اعلام می شود و هیئت رئیسه به نمایندگان منعکس نمی نماید، بنابراین باید تغییراتی در آیین نامه باشد که اداره قوانین موظف باشد همزمان با هیئت رئیسه این گزارش ها را به تک تک نمایندگان بدهد تا آگاه شوند.
4034/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا