فواید و خواص قیسی برای بدن

به گزارش وبلاگ وبکو، زردآلو یا برگه زردآلوی خشک شده را قیسی می نامند که بسیار شیرین و مطبوع می باشد. در ادامه با خواص آن آشنا می شوید.

فواید و خواص قیسی برای بدن به نظر شما خواص قیسی بیشتر است یا زردآلوی تازه؟ قیسی که به برگه زردآلو نیز معروف است، یک نوع خشکبار مفید و خوشمزه است که از خشک کردن برگه های زردآلوی بدست می آید. یکی از روش های افزایش ماندگاری بعضی از موادغذایی به خصوص میوه ها و سبزی ها خشک کردن است. در این روش، فعالیت آبی موادغذایی کاهش یافته و از فساد میکروبی در آنها جلوگیری می شود.

خشک کردن میوه ها در تابستان و مصرف آن در زمستان تاریخچه ای طولانی در سرتاسر دنیا دارد. میوه جات خشک شده در تمام سال در دسترس هستند و ماندگاری طولانی تری هم دارند. این امر باعث شده تا مصرف خشکبار در بین مردم عمومیت پیدا کند. جالب است بدانید خواص قیسی تا حد زیادی با خواص زردآلو تازه برابری می نماید.

خواص قیسی در درمان بیماری ها

1) منبع آهناندازه منیزیم و آهن در قیسی بسیار بالاست. طبق نظر متخصصان مصرف 100 گرم از این ماده می تواند جایگزین دارو در درمان کم خونی شود. بعلاوه مس موجود در قیسی باعث جذب آهن می شود.

2) ضد فشار خون قیسی حاوی پتاسیم فراوان و سدیم کم است. پتاسیم موجب کنترل اندازه آب و حفظ تعادل املاح در بدن می شود. مصرف آن در افراد مبتلا به فشار موجب کاهش فشار خون می شود.

3) ضد سرطانوجود آنتی اکسیدان ها در قیسی باعث کاهش ابتلا به سرطان ها می شود. آنتی اکسیدان ها عهده دار مبارزه با رادیکال های آزاد آسیب رسان و بازسازی سلول های تخریب شده هستند. از این طریق موجب افزایش کارایی دستگاه ایمنی بدن در مقابل انواع بیماری ها می گردند.

4) تقویت بینایییکی دیگر از خواص قیسی یاری به سالم نگه داشتن چشم هاست. بتا-کاروتن یک آنتی اکسیدان است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود. قیسی یک منبع خوب بتاکاروتن است.

5) سلامت استخوانپوکی استخوان یک مشکل رایج در میان مردان به خصوص زنان مسن است. بدن برای تشکیل استخوان و ویتامین D به کلسیم احتیاج دارد. می توان با مصرف کلسیم از بروز این عارضه در سال های آینده جلوگیری کرد. قیسی حاوی کلسیم است از این رو می توان گفت که قیسی باعث تقویت استخوان ها می شود.

6) کاهش وزنفیبر بالا یکی دیگر از خواص قیسی است. این ماده به آرامی هضم می شود و باعث می شود بعد از مصرف غذا، زمان بیشتری احساس سیری داشته باشیم. همین امر موجب می شود اشتهای مان به خوردن بیش از میزان خوراکی ها کاهش پیدا کند. به همین خاطر براى افرادى که مراقب وزن خود هستند بسیار مناسب است. فیبر بعلاوه به وسیله افزایش فعالیت متابولیک باعث کاهش وزن می شود.

7) ضد یبوستقیسی حاوی پکتین است که وظیفه آن حفظ آب در طول یبوست است. این خشکبار بعلاوه حاوی سلولز است که ملین نماینده مناسبی است و یبوست را درمان می نماید.

8) بهبود هضم و پاکسازی دستگاه گوارشخاصیت ملین بودن و ضد یبوست قیسی باعث پاکسازی دستگاه گوارش می شود. از این طریق عناصر و مواد مضر از بدن خارج می شوند. این میوه خشک شده با ترکیبات قلیایی خود اسید ها را خنثی نموده و از این طریق به فراوری بیشتر یک محیط قلیایی برای پاکسازی دستگاه گوارش یاری می نماید.

9) بند آمدن خونویتامین K برای جلوگیری از خونریزی و بند آوردن خون در هنگام صدمه تماشا مورد احتیاج است. کمبود آن خطر خون ریزی های کنترل نشده را افزایش می دهد. قیسی بعلاوه حاوی این ویتامین است.

خواص قیسی برای زنان باردارقیسی می تواند به عنوان یک منبع ویتامین و مواد معدنی جایگزین تنقلات مضر در مادران باردار باشد.

کلسیم موجود در قیسی رشد مناسب استخوان های جنین را تضمین می نماید.

مصرف قیسی در طول بارداری مانع از تغییر شکل ظاهری دندان، مو، پوست و ناخن زنان باردار خواهد شد.

قیسی حاوی اندازه زیادی آهن است و مصرف آن به زنان باردار توصیه می شود.

از دیگر خواص قیسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

باعث کاهش تب می شود.

آب قیسی در درمان مسائل پوستی مانند خارش، آکنه، اگزما موثر است.

از اسکراب قیسی برای پاکسازی پوست نیز استفاده می شود.

سیستم گوارش و سیستم دفع ادرار بدن را بهبود می بخشد.

به دلیل دارا بودن ویتامین ث در حفظ و سلامت لثه ها تاثیر گذار است.

به رفع شدن ورم مفاصل یاری می نماید.

مزایای قیسی ارگانیکاگر قیسی را در خانه و به روش طبیعی با آفتاب خشک کنید به رنگ قهوه ای در می آید. در این روش شما مدت زمان بیشتری را صرف خشک کردن برگه های زردآلو خواهید کرد اما قیسی های سالم تری خواهید داشت. در روش صنعتی به منظور حفظ رنگ نارنجی به آن مشتقات سولفور اضافه می نمایند. اکسید سولفور در زردآلو به سولفیت تبدیل شده و می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود.

مضرات (در صورت مصرف بیش از میزان)به دلیل بالا بودن اندازه فیبر در قیسی مصرف زیاد آن می تواند باعث اسهال و ایجاد نفخ شود. در مصرف آن حد تعادل را رعایت کنید.

در صورت مصرف قیسی های صنعتی به دلیل وجود مشتقات سولفیدی در آنها امکان ایجاد مشکل برای افراد مبتلا به آسم و بیماری های تنفسی وجود دارد.

کالری موجود در قیسی چندین برابر کالری تازه آن است. در صورت مصرف مداوم مسائلی مانند اضافه وزن را هم برای افراد به وجود می آورد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "فواید و خواص قیسی برای بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و خواص قیسی برای بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید