سرطان پروستات با استفاده از نانوذرات طلا درمان می شود
به گزارش وبلاگ وبکو، یک شرکت فعال در حوزه نانودارو ها از انتشار نتایج اولیه نخستین آزمایش بالینی تخریب موضعی نورگرمایی بافت تومور پروستات با استفاده از نانوذرات طلا به سرپرستی یک محقق ایرانی خبر داد.
به گزارش گروه فناوری وبلاگ وبکو، شرکت نانواسپکترا بایوساینس، یک شرکت تجهیزات پزشکی پیشگام در استفاده نوین از نانوپزشکی برای تخریب حرارتی انتخابی بافت از انتشار اولین داده های انسانی درمان AuroLase این شرکت، برای تخریب کانونی بافت تومور پروستات خبر داد. نتایج اولیه این مطالعه در مقاله ای تحت عنوان تخریب نورگرمایی موضعی سرطان پروستات با استفاده از نانوپوسته طلا در یک مطالعه دستگاه اولیه بالینی در مجموعه مقالات معتبر آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شد.
مطالعه کلی چند سایتی که توسط شرکت Nanospectra Biosciences حمایت مالی شده است، از نانوذرات طلا-سیلیس برانگیخته با لیزر در ترکیب با تصویربرداری MRI چند قطبی / فیوژن فراصوت (US)، استفاده می نماید تا از نظر کانونی تومور های پروستات درجه کم تا متوسط را تخریب کند. GSN برای جذب نور مادون قرمز نزدیک در طول موج های شفافیت بالای بافت طراحی شده است که انرژی نور را به گرما تبدیل می نماید و یک استراتژی جدید مبتنی بر نور و بسیار موضعی برای درمان سرطان پروستات ارائه می نماید که اثرات عوارض جانبی درمان را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
دکتر نوآمی جی.هالاس استاد بیوفیزیک دانشگاه رایس، مخترع GSN و یکی از بنیانگذاران اصلی شرکت نانواسپکترا بایوساینس گفت: من و جنیفر وِست ، مهندس زیست دانشگاه دوک، تقریباً 20 سال پیش، توسعه نانوپوسته های طلا-سیلیس را آغاز نمودیم. ما نشان دادیم با تغییر ضخامت پوسته بیرونی طلا، می توانیم نانوپوسته ها را تنظیم کنیم تا با طول موج خاصی از نور در تعامل باشند. با تنظیم رزونانس فراتر از مریی و داخل ناحیه مادون قرمز نزدیک، ما راه را برای طیف گسترده ای از کاربرد ها در نانوپزشکی باز کردیم.
سرطان پروستات شایع ترین سرطان تشخیص داده شده است و دومین عامل اصلی مرگ ومیر ناشی از سرطان در مردان است. دستگاه آزمایشی بر روی 16 نفر اول ثبت نام شده دانشکده پزشکی کوه سینا که تشخیص داده شده بود به سرطان پروستات موضعی درجه کم تا متوسط مبتلا هستند، آزمایش شد و این مطالعه داده های اثربخشی و ایمنی را گزارش می دهد.
پس از تزریق GSN و تخریب لیزر هدفمند، بیماران طی 48 تا 72 ساعت، تحت MRI پروستات و به دنبال بیوپسی فیوژن هدفمند بعد از عمل mpMRI/US سه و 12 ماهه و همچنین بیوپسی سیستماتیک 12 هسته ای استاندارد طی 12 ماه قرار گرفتند. تخریب لیزر کانونی با واسطه GSN با موفقیت در 94 درصد از بیماران (15 از 16 بیمار) به دست آمد. در خاتمه مطالعه یک ساله، نتایج تومور برای 87/5 درصد (14 مورد از 16) منفی بود که توسط آسیب شناسی نیز تأیید و نتایج درمان، موفقیت آمیز درنظر گرفته شد.
اردشیر راستی نژاد؛ نویسنده اصلی این مطالعه و پژوهشگر در بخش ارولوژی مدرسه پزشکی آیکان در کوه سینا گفت: این اولین مورد در مطالعه دستگاه آزمایشی انسانی است که نشان می دهد که برانگیختن لیزری هدایت شده GSN و تخریب، یک روش ایمن و از نظر فنی امکان پذیر و مناسب برای تخریب حرارتی هدفمند تومور های پروستات است و من بسیار هیجان زده هستم که بخشی از این مرز جدید در نانوپزشکی باشم. نتایج اولیه بسیار دلگرم کننده است و با ثبت نام در مطالعه امکان سنجی که در حال حاضر کامل شده است، پیش بینی می کنیم نتایج در خاتمه سه ماهه اولیه برای بیوپسی فیوژن هدفمند mpMRI برای کل 45 نفر در اوایل سال آینده منتشر خواهد شد.
دیوید جردن، مدیرعامل شرکت نانواسپکترا، گفت: به عنوان اولین درمان فوق کانونی سرطان پروستات، AuroLase این پتانسیل را دارد که ضمن به حداقل رساندن عوارض جانبی مرتبط با جراحی، پرتودرمانی و درمان های کانونی سنتی، اثربخشی درمان را به حداکثر برساند. ما از موفقیت بالینی مطالعه امکان سنجی تا به امروز دلگرم هستیم و مشتاقانه منتظریم تا ماه آینده مطالعات محوری را با جمعیت درمان تجمعی مورد انتظار 100 نفر آغاز نماییم.
منبع: خبرگزاری دانشجو