20 خواص نعناع برای روزه داران
به گزارش وبلاگ وبکو، خواص نعناع برای روزه داران در ماه رمضان چیست؟ همیشه نعنا به عنوان یکی از سبزیجات بسیار پرخاصیت و مفید شناخته می شده است. اما این گیاه تنها یکی از انواع سبزیجات در میان سبزی های خوردنی نیست بلکه از بهترین گیاهان دارویی مخصوصا برای روزه داران در ماه رمضان به شمار میرود. از آنجایی که در ماه رمضان به طور معمول، بدن دچار کم آبی می شود و نعناع یکی از بهترین گزینه ها برای جبران آب از دست رفته بدن است، قرار دادن آن در رژیم غذایی ماه رمضان براساس می تواند بسیار کمک کننده باشد. اما این همه ماجرا نیست، خواص نعنا برای روزه دارن به همین مورد محدود نمی شود. در این مقاله از سرویس به بررسی خواص نعناع برای روزه داران و فواید مصرف آن می پردازیم. با همراه باشید.
خواص نعناع برای روزه داران
بر اساس پژوهش های کارشناسان تغذیه و طب سنتی، گیاه نعنا در اصل طبع گرمی دارد و برای تهیه انواع دمنوش، نوشیدنی های سرد، استفاده در یا حتی برخی غذاها و بسیار مناسب است. اما برای کسانی که در ماه مبارک رمضان روزه می گیرند به کار بردن نعناع و بهره گرفتن از خواص و فواید آن می تواند به بهبود سلامت روزه داران کمک زیادی کند.
درمان دردهای معده با نعناع
انواع مختلفی از نعناع مثل نعناع معمولی، نعناع فلفلی، نعناع کوهی، نعناع فری و … در طبیعت وجود دارند که شما می توانید به شکل های مختلف در رژیم غذایی تان بهره ببرید. از آن جایی که در ماه رمضان، فعالیت معده با روزه گرفتن در ساعاتی از روز کاهش یافته و بعد از افطار تا سحری به روال عادی برمی شود، ممکن است برخی افراد به مسائل مربوط به ناراحتی های معده و روبرو شوند.
خوردن نعناع تازه یکی از بهترین راه ها برای درمان کردن دردهای مربوط به معده است. اگر نعنا را به صورت تازه و خام، در کنار غذا سرو کنید، حتی می توانید از بیشترین خواص نعناع برای روزه داران بهره ببرید.
تقویت سیستم گوارش بدن
علاوه بر معده، سیستم گوارش مهم ترین جزء بدن است که عملکرد آن در ماه رمضان با تغییرات و شوک های مربوط به رژیم غذایی روبرو می شود.، خوردن غذاهای سنگین و پرخوری در وعده سحری یا افطار، و در کل رعایت نکردن رژیم غذایی متعادل بر عملکرد معده تاثیر منفی خواهد داشت.
نعنا به خاطر فیبر فراوانی که دارد، از در ماه رمضان جلوگیری کرده و دردهای مربوط به نفخ و باد معده را خنثی می کند. در طب سنتی از نعناع به عنوان مقوی معده، بادشکن، ضد درد، ضد تشنج، آرام کننده اعصاب استفاده می شود. همچنین تحقیقات نشان داده است که اسانس نعناع از طریق کاهش اسپاسم عضـلات صـاف گوارشی منجـر بـه کاهش درد در ناحیه شکم می شود.
پیشگیری از سردرد با ضماد نعنا
بین روزه داران بسیار شایع است. هر چند سردردهای ناشی از روزه داری در ماه رمضان به راحتی درمان می شوند ولی دلایل متفاوتی برای ایجاد شدن این سردردها وجود دارد که شامل به هم ریختن نظم خواب در طول این ماه، کم آبی بدن، مسائل معده و … می شود.
نعناع یکی از گیاهان مفید دارویی است که از می تواند به عنوان یک داروی ضد درد از آن بهره ببرید. برای درمان سردرد چند برگ تازه نعناع را بگوبید و با روغن زیتون و یخ روی پیشانی خود قرار دهید تا سردردتان تسکین پیدا کند.
رفع کم آبی و شادابی پوست
حتما می دانید که پوست شما تا چه حد به آب وابسته است و کم آبی چه تاثیرات منفی بر سلامت و شرایط پوست دارد. علاوه بر کم آبی و دهیدراته شدن بدن، خواب نامنظم و رعایت نکردن اصول تغذیه ، باعث خشکی و جوش و آکنه روی پوست می شود.
یکی از مهم ترین برای روزه داران این است که از این گیاه دارویی می توان برای درمان و بهبود آکنه و کمک به نرمی و استفاده کرد. نعنا سرشار از مواد معدنی مثل ویتامین ث و بتاکارون است و از التهاب پوست در مقابل واکنش های بدن به تغییرات ناگهانی رژیم غذایی جلوگیری می کند.
بهبود عملکرد کلیه ها با دمنوش نعنا
اگر در فاصله افطار و سحری ماه رمضان نتوانید کمبود آب بدن را جبران کنید، کلیه ها هم به خاطر کم آب و دهیدراته شدن بدن، با اختلال در عملکرد روبرو خواهند شد. در این صورت سموم بیشتری در کلیه ها انباشته می شود که این انباشتگی به مرور تبعات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
خوردن نعنا به صورت دمنوش یا استفاده از آن در غذاها یا سالادها و مخصوصا در می تواند به دفع این سموم از کلیه ها کمک کند.
کمک به وزن متعادل و پیشگیری از اضافه وزن
برای افرادی که در طول ماه رمضان از رژیم غذایی صحیح پیروی نمی کنند، افزایش یا کاهش وزن بسیار طبیعی است. معمولا در این ماه، به خاطر از بین روفتن نظم غذایی، بیشتر اوقات لاغرها لاغرتر و افراد چاق، چاق تر می شوند. اما نعناع به کسانی که اضافه وزن دارند کمک می کند تا سوخت و ساز بدن خود را به تعادل برسانند.
همچنین یکی از خواص نعناع برای روزه داران، بالا بردن اندازه چربی سوزی در این افراد است بدون این که به بافت عضله ها آسیبی وارد شود. علاوه بر این، نعناع به خاطر محتوای فیبر بالا باعث ایجاد سیری در فرد می شود و توصیه می شود به همراه غذا یا در سالاد و برای سرو قبل از شام و بعد از افطار مصرف شود.
رفع بوی بد دهان
یکی از مسائل رایح در میان روزه داران، است که علاوه بر گرسنگی طولانی مدت، دلایل دیگری هم برای آن وجود دارد. یکی از خواص نعناع برای روزه داران از بین بردن بوی بد دهان در طول روز است. این سبزی را می توانید بعد از اتمام سحری و قبل از خواب به صورت تازه مصرف کنید.
رفع عطش ناشی از روزه داری با نعناع
روزه گرفتن مخصوصا در روزهای بلند تابستان باعث ایجاد عطش و تشنگی زیاد در روزه داران می شود. یکی از توصیه های کارشناسان تغذیه استفاده از عرق نعنا در شربت های تابستانی است. همچنین در نوشیدنی هایی مثل موهیتو، لیموناد، اسموتی یا شِیک های مختلف و … می توان از نعنا به روش های مختلف استفاده کرد. خوردن یک نوشیدنی مفید برای بعد از افطار یا سحری تا حد زیادی به ایجاد انرژی و جبران آب از دست رفته بدن کمک می کند.
دیگر خواص نعناع برای روزه داران
علاوه بر مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد، از خواص نعناع برای روزه داران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان دردهای کبد و تمیز کردن صفرا
- کاهش کلسترول بد خون
- دردهای روده ناشی از هضم ناقص غذاها
- از بین بردن کرم های روده و معده
- درمان دردهای عصبی
- کمک به خواب شبانه
- درمان دردهای شکم
- تقویت معده و بالا بردن سیستم ایمنی بدن
- از بین بردن نفخ
- درمان سرفه
طرز تهیه دمنوش نعناع
خوردن دمنوش نعنا بعد از افطار یا در فاصله افطار تا سحری تا حد زیادی به سلامت بدن و پوست کمک خواهد کرد. برای تهیه دمنوش نعنا اندازهی برگ تازه نعنا را در آب جوش بریزید و حدود 4 تا 8 دقیقه دم کنید.
در کنار نعناع، می توانید از پونه گیاهی که از خانواده نعناع است و طبیعتی گرم و خشک دارد هم بهره ببرید. این گیاه برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، مسائل مثانه و بیماری های کبدی مفید است.
همچنین می توانید در این دمنوش از اندازهی گلاب هم بهره ببرید تا از در ماه رمضان هم بهره ببرید. ترکیب این دو داروی طبیعی و سنتی برای سلامت دستگاه گوارش و دیگر اجزای بدن بسیار سودمند خواهد بود.
سوالات متداول
نعناع را به چه شکل هایی در رژیم ماه رمضان استفاده کنیم؟
نعناع را می توان به صورت های مختلف مثل تهیه انواع چای و دمنوش، نوشیدنی های سرد، استفاده در سالاد یا حتی در ترکیب برخی غذاها و خورش ها استفاده کرد.
طبع نعناع در طب سنتی چیست؟
نعناع طبع گرم و خشک دارد و نسبت به پونه، قوی تر است.
منبع: افق کوروش