این نکات را در معاشرت هایتان رعایت کنید

به گزارش وبلاگ وبکو، خبرنگاران: آداب معاشرت چیزی است که به راحتی ممکن است زیر پا گذاشته گردد؛ بنابراین همه ما باید نسبت به رفتارهای مان هوشیار باشیم و تمام کوشش خود را بکنیم تا درست و طبق اصول با دیگران برخورد کنیم. نتیجه رعایت کردن آداب معاشرت را هم خود شما و هم اطرافیان تان حس خواهید کرد و به نفع همه خواهد بود. در ضمن کسی که در هر حال، آداب معاشرت را رعایت می نماید کمتر پیش می آید که بعدا بابت رفتارش دچار تاسف و خجالت گردد.

این نکات را در معاشرت هایتان رعایت کنید

ما معمولا اشتباهات رفتاری دیگران را خیلی خوب می بینیم، اما نسبت به اشتباهات خودمان کمتر آگاهیم. یادتان باشد که همه آدم ها گاهی اشتباه می نمایند، حتی کارشناسان آداب معاشرت! مهم این است که بابت اشتباهات مان عذرخواهی کنیم، از اشتباهات مان درس بگیریم و سعی کنیم آن اشتباه را دوباره تکرار نکنیم.

پیروی کردن از اصول آداب معاشرت، هم در زندگی اجتماعی و هم در زندگی حرفه ای ضروری است، بنابراین مجبوریم آن ها را یاد بگیریم. بیشتر اوقات اهمیت دادن و در نظر داشتن آداب معاشرت می تواند تفاوت های بزرگی در حفظ دوستان یا از دست دادن آنها، و پیشرفت در کار و حرفه و یا شکست خوردن در آن ایجاد کند.

شرط ادب را برای همه اشخاص رعایت کنید

باادب و مهربان بودن نسبت به همه افراد در هر موقعیت و شرایطی، مهم ترین اصل آداب معاشرت است که باید آن را رعایت کنید. شاید شما بلد نباشید از دستمال سفره چطور بهره ببرید یا چه زمانی کدام چنگال را به دست بگیرید و بیشتر افراد بابت این اصول کوچک و نه چندان ضروری از شما ایراد نمی گیرند. اما بی ادب بودن با افراد چیزی است که نمی توان اثر آن را از بین برد. آدم ها حافظه ای بسیار قوی در خصوص بد رفتاری هایی که می بینند دارند.

شما باید با هر کسی که برخورد می کنید باادب باشید و این انتخابی نیست؛ از نگهبان دم در شرکت تان گرفته تا رئیس و سایر افراد، همگی لایق این هستند که مورد ادب و احترام باشند. قدردانی و احترام را در رفتارهای تان نشان دهید و با همه مودبانه رفتار کنید. بی ادبانه رفتار کردن با عده ای باعث می گردد نشان بدهید ضعفی در شخصیت خود دارید.

دیر سر قرارتان حاضر نشوید

اگر جزو افرادی هستید که عادت دارند دیر نمایند، پس نشان می دهید که برای وقت دیگران احترام قائل نیستید. وقتی توافق می کنید سر ساعت مشخصی جایی باشید، سر همان ساعت آنجا حاضر شوید. گاهی پیش می آید که دیر سر قرار برسید و این قابل بخشش است، اما چیزی است که نباید تکرار گردد. اگر مسئله ای برای تان پیش آمده که فکر می کنید ممکن است نتوانید به موقع سر قرارتان حاضر شوید، حتما با طرف مقابل تماس بگیرید یا به او پیغام بدهید و این موضوع را بگویید. البته این نیز نباید تبدیل به عادت گردد.

دو نفری را که شما آن ها را می شناسید، اما با هم آشنا نیستند به هم معرفی کنید

وقتی در کنار دو نفری هستید که شما آن ها را می شناسید، اما آن ها با هم آشنایی ندارند، باید آن ها را به هم معرفی کنید. اگر اسم یکی از آن ها را فراموش نموده اید، مودبانه بگویید: معذرت می خواهم، می دانم که شما را قبلا ملاقات نموده ام، اما متاسفانه اسم تان را به خاطر نمی آورم، سپس اسم این فرد را طی معرفی و بعدا حین مصاحبههای تان به کار ببرید.

اگر موضوعی را که قبلا با همین فرد در خصوصش صحبت نموده بودید در صحبت های تان بگنجانید، این واقعیت را تائید می کنید که فقط اسم او را فراموش نموده بودید.

وقتی در حضور دیگران هستید با گوشی تان سرگرم نشوید

وقتی در کنار دیگران هستید باید به آن ها توجه کنید. اگر گوشی تان زنگ خورد یا پیغامی دریافت کردید که باید فورا جواب بدهید، مودبانه عذرخواهی کنید و تماس تان را زود به سرانجام برسانید. وقتی مجددا نزد آن فرد یا جمع برگشتید، باز هم عذرخواهی کنید.

به طور کل عادت کنید در حضور دیگران سراغ گوشی همراه تان نروید. هرگز سر میز غذا در کنار دیگران، پیغام ندهید و چت نکنید؛ این کار بی ادبانه و ناراحت نماینده است.

اگر به مراسمی دعوت می شوید نباید فراموش کنید به میزبان اطلاع دهید به مراسم خواهید رفت یا نه

وقتی به مراسمی دعوت می شوید، چه یک مهمانی شام باشد یا یک جشن عروسی، حتما به میزبان اطلاع دهید که در مراسم حضور خواهید داشت یا خیر. غفلت از این موضوع می تواند برنامه ریزی و سازماندهی مراسم طبق لیست مهمانان را مختل کند. اگر هم ابتدا اعلام کردید نمی توانید به مراسم بروید، اما بعدا تصمیم تان عوض شد، اگر هنوز خیلی دیر نشده حتما زودتر با میزبان تماس بگیرید.

شاید میزبان شما، جای تان را با مهمان دیگری پُر نموده باشد. اگر هم اول دعوت را پذیرفتید و بعدا به هر دلیلی متوجه شدید نمی توانید به مراسم بروید، باز هم زودتر با میزبان تماس بگیرید. البته باید تمام سعی تان را بکنید که این تغییر برنامه ها روی ندهند، مخصوصا به دلایل بی اهمیت، چون ممکن است این میزبان، دفعات بعد شما را جزو لیست دعوت شده ها قرار ندهد.

در مصاحبه ها فقط از خودتان حرف نزنید و به طرف مقابل نیز فرصت حرف زدن بدهید

وقتی با دوستان، همکاران و اعضای خانواده تان حرف می زنید، به آن ها نیز فرصت حرف زدن بدهید و مخاطب بسیار خوبی باشید. اگر تمام صحبت های تان در خصوص خودتان باشد، متوجه می شوید افراد کم کم از شما فاصله می گیرند و دفعات بعد که شما را ببینند فرار خواهند کرد! حتما دوست ندارید دیگران شما را فردی خودخواه و خود شیفته تلقی نمایند.

بهترین راه یک مکالمه متعادل این است که از طرف مقابل تان سوال هایی بپرسید و سپس خوب به او گوش دهید و تمام توجه تان معطوف مصاحبهی تان باشد. اگر مخاطب خوبی باشید مطمئنا او باز هم پیش شما خواهد آمد و از شما سوال هایی خواهد پرسید. یک مصاحبهی فعال که هر دو طرف در آن به یک اندازه شرکت دارند، لذتبخش است و شما را دوست داشتنی می نماید.

آداب غذا خوردن را رعایت کنید

در دنیای امروز که همه عجله دارند، شاید شما هم عادت نموده باشید با عجله سر میز غذا حاضر شده و با شتاب غذا بخورید. این کار نه تنها برای سلامت گوارش تان بد است بلکه اجازه نمی دهد آداب غذا خوردن را رعایت کنید. وقتی سر میز غذا با دیگران هستید، به آداب غذا خوردن اهمیت بدهید. در غذا خوردن عجله نکنید و با صدا غذا نخورید. بین لقمه های تان مکث کنید و جواب تماس های چشمی دیگران را با محبت بدهید. غذا را خوب بجوید و با دهان پُر حرف نزنید.

اگر کسی سوالی از شما پرسید و دهان تان پُر بود، به احتمال زیاد می فهمد که باید صبر کند تا غذای تان را قورت دهید و بعد حرف بزنید. بعد از سرانجام غذا، منتظر بمانید تا دیگران هم غذای خود را تمام نمایند. این کار بی ادبی است که میز غذا را ترک کنید در حالی که بقیه هنوز در حال خوردن هستند. آداب غذا خوردن، جزئیات زیاد دارد که بهتر است آن ها را فرا بگیرید.

تشکر کردن را نباید فراموش کنید

وقتی کسی هدیه ای به شما می دهد یا کاری برای تان انجام می دهد، همواره قدردانی و سپاس خود را فورا نشان دهید و ابراز کنید. اگر نزدیک آن فرد نیستید حتما تماس بگیرید یا پیغام بدهید و تشکر خود را اعلام کنید و اجازه ندهید بهانه ای باعث گردد تا تشکر کردن را فراموش کنید یا دست کم بگیرید.

بدانید در سالن سینما چطور به سمت جایگاه تان بروید

در سالن سینما، تئاتر و کنسرت، باید در حالی که روی تان به سمت افرادی که نشسته اند است به سمت جایگاه خودتان بروید. پست تان را به آن ها نکنید.

منبع: thespruce

منبع: برترین ها

به "این نکات را در معاشرت هایتان رعایت کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این نکات را در معاشرت هایتان رعایت کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید