شتردوانی؛ یادگار فرهنگ صحرانشینی در دوبی

به گزارش وبلاگ وبکو، اینکه دوبی در میانهٔ صحرا برپا شده گاه آسان از یاد می رود اما سنت های این شهر در فرهنگی دیرینه ریشه دارد. شتر که سفینه صحرا لقب گرفته نماد پیوند عمیق جامعه امارات با فرهنگ بادیه نشینی است.

شتردوانی؛ یادگار فرهنگ صحرانشینی در دوبی

حضور در باشگاه شتردوانی دوبی برای همه آزاد است. جوایز ارزنده این مسابقات مالکان شترها را از گوشه و کنار شبه جزیره عربستان به اینجا می کشد.

به تلگرام وبلاگ وبکو فارسی بپیوندید

صاحبان شترها سوار بر خودرو و بوق زنان آنها را دنبال می نمایند. آنها با دستگاهی کوچک روبات سوارکار را از راه دور کنترل می نمایند. این رویداد هیجان انگیز دریچه ای است به فرهنگ سنتی این جامعه.

دیده می گردد که جامعه امارات در حال توسعه شتردوانی است. گردشگرانی که به تماشای مسابقات شتردوانی می آیند اینجا شاهد چیز تازه ای هستند. چگونگی رفتار با شترها و بعلاوه رقابت آنها با هم تماشایی است.

عظیمترین رویداد فرهنگ بادیه نشینی دوبی در راه است. جشنواره میراثِ المرموم مراسمی است که هرسال در عظیمداشت فرهنگ صحرانشینی و اهمیت آن برای این جامعه برگزار می گردد.

در پایکوبی سنتی عیاله یا پایکوبی چوب دست، دو ردیف از پایکوبیندگان روبروی هم قرار می گیرند. آنها شانه به شانه می پایکوبیند، امری که نماد نزدیکی و اتحاد قبایل است.

در گذشته که زندگی صحرانشینان بر اساس کوچ بود شتر نقش مهمی در زندگی داشت. برای صحرانشینان شتر فقط وسیله جابجایی نبود بلکه حیوانی خانگی بود که از شیر و گوشتش هم استفاده می کردند.

علی سعید بن سارود، مدیر عامل باشگاه شتردوانی دوبی می گوید: محیط ما محیطی است که شتردوانی در آن جاری است. ما در این حال و هوا عظیم شده ایم و زندگی صحرانشینی داشتیم. با تماشای شترسواری پدرمان رشد کردیم و خودمان هم تعلیم دادن شتر و مسابقه دادن را یاد گرفتیم. در واقع اینها همه نتیجه محیط و فضایی است که ما در آن تربیت شدیم.

همزمان با رسیدن فناوری های تازهٔ حمل و نقل، رئیس جمهوری پیشین امارات چاره ای اندیشید تا صندلی سنتی این حیوانات در جامعه امارات همچنان محترم بماند. آل مکتوم، خاندان سلطنتی دوبی، همچنان حامی مسابقات شتردوانی و حفظ آداب و سنن نیاکان خویش است.

سعید بن سارود در این زمینه می گوید: شیخ زاید بن سلطان مسابقه شتردوانی را دوباره در جامعه احیا کرد و ارزش این حیوانات دوباره شناخته شد. چون شتر به این آب و خاک، و به پدران و اجداد ما تعلق دارد.

اورسولا اوشی یک زن آلمانی است که علاقه وافرش به زندگی صحرانشینی او را سالها در دوبی ماندگار نموده است. حالا او 20 سال است که در یک چادر زندگی می نماید.

اورسولا اینجا به پرورش شتر اشتغال دارد و تجربه زندگی اش را با گردشگران در میان می گذارد. او فرهنگ صحرا را از خانواده ای صحرانشین که نخست پذیرای وی شدند فرا گرفته است.

اورسولا می گوید: مشتاقم به کسانی که به اینجا می آیند این شانس را بدهم که با مهمان نوازی عربی آشنا شوند. و می افزاید: شتر نوعی آزادی به شما می دهد. حیوانی است آرام و مغرور و البته اماراتی ها هم به داشتن آن می بالند. البته خود من هم همینطور.

با آنکه صحرانشینان از سالها پیش احتیاج چندانی به شتر ندارند اما جای تعجب نیست که این حیوان صندلیی چنین برجسته در هویت فرهنگی دوبی دارد.

بیشتر بخوانید:

در سواحل تفریحی دوبی چه خبر است؟

منبع: یورونیوز

به "شتردوانی؛ یادگار فرهنگ صحرانشینی در دوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شتردوانی؛ یادگار فرهنگ صحرانشینی در دوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید