سیاست خارجی، امنیت و افغانستان دستور کار نشست پیمان امنیت جمعی

به گزارش وبلاگ وبکو، وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: ریاست این کشور در سازمان پیمان امنیت جمعی، قبل از همه بر توسعه بیشتر سیستم امنیت جمعی، ثبات منطقه ای و تقویت مرزهای جنوبی این سازمان متمرکز است.

سیاست خارجی، امنیت و افغانستان دستور کار نشست پیمان امنیت جمعی

به گزارش خبرنگار خبرگزرای فارس در دوشنبه، سراج الدین مهر الدین وزیر امور خارجه تاجیکستان در در نشست خبری به مناسبت خاتمه اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی که امروز به میزبانی و تحت ریاست این کشور در دوشنبه برگزار گردید، سخنرانی کرد.

وی در سخنانی جلسه امروز را یک نشست خاتمهی در چرخه جلسات بین نهادی پیمان امنیت جمعی در فصل بهار که تحت ریاست تاجیکستان برگزار گردیدند، مطرح کرد.

مهر الدین اضافه کرد: تاجیکستان از ماه دسامبر سال 2020 میلادی به تدریج و پیوسته دستور کار کنونی سازمان پیمان امنیت جمعی ریاست خود را انجام می دهد.

وی گفت: به عنوان رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی ما همواره از اصول مندرج در منشور سازمان مذکور پیروی می کنیم.

وزیر خارجه تاجیکستان تاکید نمود که ریاست این کشور در سازمان پیمان امنیت جمعی را قبل از همه بر توسعه بیشتر سیستم امنیت جمعی و ثبات منطقه ای متمرکز است.

وی گفت که قبل از اجلاس امروز وزرای خارجه پیمان امنیت جمعی با رئیس جمهور تاجیکستان دیدار کردند که در جریان آن، رحمان با در نظر دریافت سی اُمین سالگرد امضا پیمان امنیت جمعی و بیستمین سالگرد سازمان پیمان امنیت جمعی دبیر کل سازمان مذکور را برای تهیه گزارش تلفیقی در همگرایی با کشورهای عضو، در خصوص فعالیت سازمان پیمان امنیت جمعی برای دوره گذشته، موظف کرد.

بنابر سخنان مهر الدین، مطابق با پیشنهاد رئیس جمهور تاجیکستان وزرای امور خارجه کشورهای عضو، تمام کوشش خود را انجام خواهند داد تا این سند جامع در سال 2022 میلادی، در اجلاس آینده سازمان پیمان امنیت جمعی به تصویب برسد.

در طول این جلسه، برنامه برای تحقق تصمیمات جلسه شورای امنیت جمعی و اجرای جهات اولویت دار پیشنهاد شده توسط تاجیکستان مورد توجه ویژه شرکت کنندگان این نشست نهاده شد.

وی اضافه کرد: این برنامه که توسط رئیس جمهور تاجیکستان پیشنهاد شده به نوعی نقشه راهی است که مهم ترین رویدادهای سازمان پیمان امنیت جمعی در امسال میلادی را پوشش می دهد.

مهر الدین توضیح داد: امروز مطابق با دستور کار جلسه وزرای امور خارجه کشورهای عضو شرایط و دورنمای توسعه شرایط بین المللی و منطقه ای و تاثیر آن بر امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی آنالیز شد.

وی گفت: ما تعدادی پیشنهاد در مسائل مربوط به دستور کار بین المللی و همچنین همکاری با کشورها و سازمان های بین المللی را تصویب کردیم.

مهرالدین اضافه کرد: ما امروز در خصوص اقدامات مشترک نهادهای دیپلماتیک کشورهای عضو برای توسعه فعالیت های اطلاعاتی در خصوص فعالیت سازمان پیمان امنیت جمعی، تصمیم گیری کردیم.

وی گفت: طی ماه های اخیر کارشناسان ما اقدامات بسیار مثمر ثمری انجام دادند و مشاوره های نماینده های وزارت خانه و نهادهای کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در زمینه موضوعات سیاست خارجی، امنیت و دفاع برای نیمه دوم سال 2021 و نیمه اول سال 2022 میلادی انجام دادند.

مهر الدین در ادامه اضافه کرد: این طرح نیز امروز از سوی وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی تصویب شد.

بنابر سخنان وی، موضوع مربوط به اوضاع در افغانستان در نشست امروز شورای وزرای امور خارجه پیمان امنیت جمعی مورد توجه ویژه نهاده شد.

اظهار شد که مشکل افغانستان به طور مستقیم بر اوضاع منطقه آسیای مرکزی سازمان پیمان امنیت جمعی تاثیر می گذارد.

وی اضافه کرد: البته این مسئله امروز با توجه به اعلام خروج نیروهای غربی از افغانستان مورد آنالیز نهاده شد.

مهر الدین گفت: به طور کلی، در خصوص اهمیت تقویت مرزهای جنوبی سازمان پیمان امنیت جمعی به نتیجه مشترک رسیدیم و در این زمینه اقدامات لازم در حال اجرا هستند.

وی گفت: می خواهم شما را آگاه کنم که طرف تاجیکی به دنبال هماهنگی برنامه بین المللی هدفمند سازمان پیمان امنیت جمعی در جهت تقویت مرز بین تاجیکستان و افغانستان است.

مهر الدین گفت: در جریان این جلسه در خصوص دایره احتمالی کشورها و سازمان ها برای دستیابی شرایط ناظر و شریک سازمان پیمان امنیت جمعی بحث و گفتگو صورت گرفت. چنین چارچوب قانونی مناسب در سازمان پیمان امنیت جمعی وجود دارد.

وزرای امور خارجه عضو توافق کردند که در مرحله اول می توانند کاندیدهای کشورها و سازمان های که در حال حاضر همگرای با سازمان پیمان امنیت جمعی دارند، آنالیز شوند.

وی گفت: ما کارشناسان خود را برای ادامه مشورت ها در این زمینه موظف کردیم.

بنابر سخنان وی، در مجموع نشست امروزه شورای وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در روحیه سازنده برپا شد.

انتهای پیغام/

منبع: خبرگزاری فارس

به "سیاست خارجی، امنیت و افغانستان دستور کار نشست پیمان امنیت جمعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیاست خارجی، امنیت و افغانستان دستور کار نشست پیمان امنیت جمعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید