چگونه تعمیرکار کولر گازی خود باشیم؟

به گزارش وبلاگ وبکو، در فصل گرما چه چیزی می چسبد؟ (البته بجز چسب!) نشستن در اتاقی که کولر گازی آن با تمام وجود کوشش می نماید ما را از شر گرما حفظ کند. حالا وضعیتی را در نظر بگیرید که با خیال راحت زیر کولر نشسته اید اما کولر، سرِ ناسازگاری دارد یا به شکل کامل از کار می افتد. تکلیف چیست؟ البته می توان به سادگی تماسی با نمایندگی های مجاز داشت تا به دادتان برسند. اما یک راه بهتر، عیب یابی و تعمیر کولر گازی به وسیله خودتان است.

چگونه تعمیرکار کولر گازی خود باشیم؟

در این صورت به جای اینکه منتظر باشید تا تعمیرکار، خود را به کولر گازی شما برساند، شخصاً و بدون فوت وقت برای عیب یابی کولر گازی تان دست به کار شوید. پس حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا روش های عیب یابی و مراحل تعمیر کولر گازی را بدانید؛

وقتی کولر گازی کار نمی نماید (روشن نمی گردد)

در این حال نخست باید فیوز و پریز برق را چک کنیم تا ببینیم اصلاً برق به داخل کولر گازی وارد می گردد یا خیر. ابتدا جعبه تقسیم را آنالیز کنید تا ببینید مدار مربوط به کولر وصل است یا خیر. ممکن است به علت استفاده از لوازم پر مصرف در کنار کولر، برق کافی به کولر نرسد و فیوز بپرد یا حتی بسوزد.

در این صورت چاره کار استفاده نکردنِ همزمان از لوازم پر مصرف و در صورت سوختن فیوز، تعویض آن با یک فیوز مینیاتوری است تا اگر مسئله ای پیش آمد برق کل ساختمان یا کل واحد قطع نگردد. اگر فیوز تازه هم سوخت ممکن است مشکل جدی تر باشد و احتیاج به تماس با تعمیرکار جهت عیب یابی دقیق تر کولر گازی باشد.

اگر مشکل از برق نبود، می توان سراغ ریست کردن (راه اندازی مجدد) کولر گازی هم رفت. برای این کار کولر را از برق بکشید و بعد باطری های ریموت کولر گازی را هم در آورده و پس از گذشت 15 دقیقه، ابتدا برق کولر را وصل نموده و سپس باطری ها را داخل ریموت قرار داده و کولر را روشن کنید.

یکی دیگر از عوامل روشن نشدن کولر گازی، خرابی ترموستات است. بعضی ترموستات ها بیرون از کولر گازی و روی وبلاگ وبکو نصب می شوند و به شکل ولوم دار یا دیجیتالی هستند که در این صورت باید ببینید صفحه نمایشگر آن ها خالی نباشد، ترموستات باتری داشته باشد، در حالت خنک (cool) قرار داشته باشد و دمای ترموستات، 5 درجه از دمای اتاق پایین تر تنظیم شده باشد. اگر همه این موارد مشکل داشتند، پس باید ترموستات تازه خریداری کنید!

رفع نشتی آب کولر گازی

کولر را خاموش کنید و آنالیز کنید که شلنگ تخلیه آب کولر از طریق لجن یا گرد و خاک مسدود نشده و یا تا نخورده باشد. اگر شلنگ مسدود یا خم بود، گرفتگی ها را باز کنید. در ضمنً ممکن است شلنگ داخل سطل باشد که باید سر شلنگ را کمی بالاتر از بالای سطل قرار دهید تا اگر سطل پر شد آب به داخل کولر برنگردد.

اگر با تمام این کارها مشکل رفع نشد، محتمل است مخزن تخلیه کولر گازی زنگ زده باشد و یا کندانسور(پمپ فشرده) کولر گازی عیب نموده باشد. اینجاست که کار یک تعمیرکار با تجربه است و حتماً باید با نمایندگی های مجاز تماس بگیرید.

وقتی صداهایی عجیب و زیاد از کولر گازی بلند می گردد!

بسته به اینکه چه صدایی از کولر گازی بیرون می آید مسائل پیش آمده فرق دارد:

  • اگر صدای جیغ یا جیر جیر از کولر می شنوید: احتمالاً کمپرسور یا موتور فن خراب شده و احتیاج به تعمیر یا تعویض دارد.
  • اگر صدای ضربه از داخل کولر گازی می آید: احتمالاً قطعه ای داخل کمپرسور شل شده یا شکسته و یا مشکل کمپرسور جدی تر باشد. اگر مشکل جدی بود فقط تعویض کمپرسور چاره کار خواهد بود.
  • اگر کولر گازی صدای تکان خوردن می دهد یا لرزش دارد: ممکن است پیچ موتورها یا داکت ها و یا پیچ های پنل شل شده باشند که با سفت کردن آن ها مشکل حل خواهد شد.
  • اگر صدای سوت مانند از کولر گازی می آید: ممکن است مجرای عبور هوا کوچک باشد یا داکت ها ترک و شکستگی داشته باشند و یا فیلترهای هوا مسدود شده باشند. در خصوص اول و دوم تعویض چاره کار است و در خصوص مسدود شدن فیلترها، تمیز کردن آن ها کار تعمیر کولر گازی را انجام خواهد داد.
  • اگر کولر صدای وزوز می دهد: صدای وزوز ممکن است به معنای خرابی موتور یا خازن، بروز اشکال در سیم کشی یا خرابی کمپرسور باشد که راه چاره در تمام این موارد، سپردنِ تعمیر به دست یک تعمیرکار خبره است.
  • اگر صدای هیس می شنوید و هوا خنک نمی گردد: ممکن است نشتی در داکت ها، کویل ها یا لوله ها باشد و یا شیر انبساط خراب باشد و یا شارژ کولر گازی تمام شده باشد. در تمام این حالات، کاری از دست شما بر نمی آید و بهتر است برای تعمیر کولر گازی خود با یک تعمیرکار تماس بگیرید.
  • اگر مدام صدای کمپرسور کولر گازی می آید: ممکن است پنل بیرونی کولر یا پره های کویل کثیف یا گرفته شده باشند و یا گرفتگی از فن کندانسور باشد.

وقتی دستگاه خاموش نمی گردد

اگر کولر گازی خاموش نمی گردد ممکن است سنسور از موقعیت خود خارج شده باشد و یا ترموستات خراب شده باشد. در ضمنً ممکن است فن کولر گیر نموده باشد یا کنتاکتور و ترمیستور خراب باشند. اگر زمان بیشتری طول می کشد تا پس از زدن دکمه پاور، کولر خاموش گردد محتمل است فیلتر کثیف باشد.

برای تعمیر کولر گازی خود ابتدا آن را تمیز کنید. در ضمنً اگر دمای کولر را همواره روی اعداد پایین مثل 15 درجه تنظیم کنید، کمپرسور می تواند یکسره شده و خاموش نگردد.

وقتی باد کولر گازی خنک نیست

در این حالت به احتمال بسیار بالا نشت کولر گازی علت اصلی مشکل است. احتمالات دیگر کاهش شارژ گاز، خرابی برد الکترونیکی، از کار افتادن کمپرسور یا تنظیم نامناسب درجه کولر گازی می باشند.

اگر فن و کمپرسور کار نمایند و نشتی و مسائل بالا هم موجود نباشد، آخرین احتمال خرابی ترموستات و یا عیب موتور است که باید در این حالات عیب یابی و تعمیر کولر گازی را به دست یک متخصص بسپارید.

وقتی باد کولر گازی خیلی سرد است

در این حال، احتمالاً ترموستات خراب شده است و یا بورد الکتریکی معیوب است. برای تعمیر کولر گازی در این حالت، چاره ای جز تعویض قطعه معیوب نیست.

وقتی فن خارجی کولر گازی کار نمی نماید

در این حال فشار کمپرسور بالا رفته، سیکل سرمایش کولر گازی با اختلال همراه شده و نهایتاً با بالارفتن آمپر فیوز می پرد. ممکن است علت کار نکردن فن، خرابی خازن استارت باشد که در این حال بازهم برای تعمیر کولر گازی چاره ای کار رجوع به یک متخصص مجرب است.

وقتی همراه باد، کولر گازی آب پرتاب می نماید

در این حالت ممکن است اندازه گاز کم باشد و یا سینی ناودانی شکسته یا شلنگ تخلیه آب کولر گازی مسدود شده باشد. این مشکل اغلب زمان استفاده از حالت سرمای کولرهای دو حالته (اسپیلت) اتفاق می افتد اما اگر در حالت گرما بود نشانه نشتی است.

وقتی برفک روی لوله های کولر گازی می نشیند

یکی از مسائلی که برای کولرهای گازی پیش می آید، برفک زدن کندانسور یا لوله های آن است که می تواند به علت کثیف بودن فیلترها یا کم بودن شارژ گاز دستگاه باشد. در این حال، بعد از خاموش شدن کولر مدام با آب شدن یخ و نشتی روبرو خواهید بود. برای رفع این مشکل و تعمیر کولر گازی ابتدا فیلترها را تمیز کنید و اگر مشکل رفع نشد با تعمیرکاری زبده تماس بگیرید.

برای تماشا آگهی های انواع کولر کلیک کنید

جمع بندی و نتیجه گیری

امیدواریم با راهکارهای جامع ارائه شده بتوانید خودتان یک راهنمای عیب یابی و تعمیر کولر گازی باشید و تا حد امکان مسائل را خودتان حل کنید. تنها در صورتی که چاره ای نبود با متخصصان مربوطه تماس بگیرید و به قول معروف؛ کار را به کاردان بسپارید. البته همواره این را به خاطر بسپارید که همواره هنگام تعمیر یا عیب یابی و آنالیزِ وسایل برقی، جانب احتیاط را رعایت کنید. حتی وسایل برقی کوچکی که به نظر بی خطر می آیند هم، می توانند باعث بروز مسائل جبران ناپذیری شوند و شیرینیِ تعمیرِ وسایل برقی را تلخ کند.

منبع: بلاگ دیوار

به "چگونه تعمیرکار کولر گازی خود باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه تعمیرکار کولر گازی خود باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید