سریال می خواهم زنده بمانم؛ زنده بودن یا زندگی کردن؟!

به گزارش وبلاگ وبکو، از یک سو هما برای نجات جان پدر و رهایی او از زیر تیغ اعدام، بین وفاداری به نامزدش نادر و شرط ناجوانمردانه امیر شایگان قرار گرفته، از سوی دیگر کاوه میان کمک کردن به عمویش و رهایی از عذاب وجدان و خلاصی از شر مفتاح و همدستان قاچاقچی او در کشمکش است.

سریال می خواهم زنده بمانم؛ زنده بودن یا زندگی کردن؟!

رضا صائمی| بعد از مدت ها به نظر می رسد حالا می توان هر هفته منتظر تماشای سریالی قابل قبول در شبکه نمایش خانگی بود و به نظر می رسد می خواهم زنده بمانم به نوعی تداوم همان جهان سینمایی فیلم سینمایی اش خانه دختر است که در فضای دیگر بازتولید شده و بسط یافته است.

سریال آغازی امیدوارکننده دارد که ضمن پیروی از قواعد سینمای تجاری، سریالی بازاری روانه بازار نکرده و شاید بتوان آن را بعد از شهرزاد فصل اول، دومین مجموعه از نمایش خانگی دانست که ظرفیت و قابلیت دراماتیک لازم برای دنبال کردن و لذت بردن دارد.

سریالی پرستاره که ستاره هایش نه برای تزئین ویترین اثر که حضوری مؤثر در آن دارند و در بازیگری کم نمی گذارند. می خواهم زنده بمانم بدون نوستالژی بازی های جعلی به سراغ اواخر دهه 60 می رود و قصه اش را نه در قاب خاطره بازی های نوستالژیک که در قاب مخاطرات دراماتیک، چفت و بست کرده و با پردازشی جزئی نگر به روایت آن می پردازد.

همین پرداخت های جزئی نگرانه است که به سویه های نوستالژیک آن اصالت می بخشد. سکانس جشن تولد مصداق این معناست که خیلی گرم، واقعی و پر از جزئیات به تصویر کشیده شده است. تصویری دقیق از میهمانی ها و جشن تولد های خانواده های ایرانی در دهه 60.

اگرچه رفتارشناسی شخصیت ها و برخی از دیالوگ ها یا لباس و پوشش آن ها انطباق کاملی با زمان تاریخی قصه ندارد و می توانست با دقت و وسواس بیشتری انجام شود، اما شمایل نگاری کلی اثر، فضا و اتمسفر دهه 60 و 70 را بازنمایی می کند.

این بازنمایی صرفاً در صورت و فرم اثر نیست که به نشانه شناختی محیطی و بازنمایی اشیا و کالا های مرتبط با این دهه ختم شود؛ بلکه در پس این کالبد بصری، روح زمانه را نیز در اتمسفر قصه دمیده و باور پذیری آن را مضاعف کرده است.

به اضافه قاب بندی های جذاب و چشمگیری که از آن دوران که زیبایی شناسی بصری آن را تضمین می کند. قصه با خلق یک بحران آغاز می شود و بدون مقدمه چینی های مطول و وقت گیر و حوصله سر بر به معرفی سر راست شخصیت ها و موقعیت آن ها در قصه می رود و بدرستی و به اندازه به معرفی آن ها دست می زند.

شخصیت های اصلی قصه هما (سحر دولتشاهی)، نادر (پدرام شریفی)، همایون حقی (بابک کریمی)، کاوه (علی خشنود)، دشتی (مهران احمدی) و امیر شایگان (حامد بهداد) بدرستی معرفی شده و سهم و نسبت آن ها با درام معلوم می شود.

می خواهم زنده بمانم درام عاشقانه - معمایی است که در موقعیت های دوگانه و پرتنش اخلاقی روایت می شود. از یک سو هما برای نجات جان پدر و رهایی او از زیر تیغ اعدام، بین وفاداری به نامزدش نادر و شرط ناجوانمردانه امیر شایگان قرار گرفته، از سوی دیگر کاوه میان کمک کردن به عمویش و رهایی از عذاب وجدان و خلاصی از شر مفتاح و همدستان قاچاقچی او در کشمکش است.

محور اصلی قصه، اما هما حقی و امیرشایگان و جدال میان آن ها است؛ جدالی که به کانون اصلی تعلیق و گره افکنی داستان بدل شده و می تواند مخاطب را از همین نقطه با خود همراه کند.

سحر دولتشاهی با درک روان شناختی از شخصیت هما، التهاب های روحی او را بخوبی در بازی اش بویژه در میمیک صورت و نگاهش به نمایش می گذارد و حامد بهداد در شمایل یک مرد بانفوذ مرموز که به شمایل مافیایی شباهت دارد ظاهر می شود و شاید این نقش فرصتی باشد تا او عشق همیشگی اش به مارلون براندو را در جذبه های پدرخوانده وار کاراکتر شایگان ادا کند.

با این حال شاید پاشنه آشیل سریال هم همین کاراکتر باشد؛ کاراکتری که نه به خاطر رفتار های غیرمعمول و خاصش که به دلیل نوع شخصیت پردازی اش انگار در بافت و ساخت درام حل نمی شود و متناسب با شخصیت پردازی های دیگر نیست.

گرچه این شخصیت با لحن و فضای رئالیستی قصه و آدم هایش مماس نیست و تافته جدا بافته از منطق داستان به نظر می رسد، اما بازی خوب حامد بهداد او را در نقطه کانونی قصه قرار می دهد و مخاطب را بین تصویرش از او میان قهرمان و ضد قهرمان در تعلیق می گذارد.

می خواهم زنده بمانم، حالا مثل شهرزاد که مثلث عشقی خونینی بین شهرزاد و فرهاد و قباد را روایت می کرد اینجا شاهد مثلث عشقی هما و نادر و امیر هستیم. قصه تضاد بین عشق و وظیفه... بین عذاب وجدان و حفظ جان...

قصه انتخاب، انتخاب سخت بین حقیقت ومصلحت. بین زنده بودن و انسان ماندن. قصه زندگی و غصه عاشقی. قصه آدم هایی که می خواهند زنده بمانند!

و چقدر قصه این آدم ها حکایت زمان و زمانه ماست که زنده بودن از یک امر روزمره و حاشیه ای به متن زندگی آمده و اهمیتی به اندازه خود زندگی کردن پیدا کرده. سریالی که در انتها هر قسمتش می تواند در صدای سحرکننده همایون شجریان غرق شد و این عیش را کامل کرد.

این چهارمین بار است که می خواهم زنده بمانم عنوان یک اثر نمایشی می شود. یک بار نام فیلمی از والتر وانگر در سال 1985، بار دیگر فیلمی به همین نام به کارگردانی یورگ اگرز در سال 1976، بار دیگر در ایران در سال 1373 به کارگردانی ایرج قادری و حالا نام سریالی به کارگردانی شهرام شاه حسینی که پیش از این فیلم پرحاشیه خانه دختر را کارگردانی کرده بود. داستان سریال در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد می گذرد.

سریالی با حضور ستاره های فراوان که حضور قدرتمندانه ای در بازی دارند. داستان می خواهم زنده بمانم از این قرار است که هما حقی (سحر دولتشاهی) و نامزدش نادر (پدرام شریفی) به همراه خانواده حقی آماده می شوند تا برای شب تولد همایون حقی، پدر خانواده (بابک کریمی) او را غافلگیر کنند.

اما با رسیدن پدر، همه خانواده غافلگیر می شوند. او به جرم حمل مواد مخدر دستگیر می شود و دخترش هما برای نجات او با آدم مرموز و بانفوذی به اسم امیر شایگان (حامد بهداد) آشنا می شود که او شرط آزادی پدر را جدایی هما از نامزدش و ازدواج با خود می داند و این آغاز تکان دهنده این قصه ملتهب است.

منبع: روزنامه ایران

منبع: فرادید

به "سریال می خواهم زنده بمانم؛ زنده بودن یا زندگی کردن؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سریال می خواهم زنده بمانم؛ زنده بودن یا زندگی کردن؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید